Site icon Teknoloji Güncesi

Mail Sunucunuzu Yandex’ e Devredin

Mail Sunucunuzu Yandex' e Devredin 1

Alan adları (domain), barındırma hizmetleri (hosting) ve web tasarım ile uğraşıyorsanız e-postalar bir şekilde karşınıza sorun olarak mutlaka çıkmıştır. Hele bir de önceki yıllarda hosting şirketleri e-posta sayısı arttıkça hizmete biçilen fiyatı da arttırıyorlardı. Gerçi günümüzde hala aynı şekilde sınırlı sayıda e-posta hesabı vermeye devam eden hosting şirketleri yok değil.

isminiz@alanadınız.com şeklinde e-postaları eşinize, dostunuza vb. dağıtmak ve herhangi bir ayar ile uğraşmak istemiyorsanız. E-postalar size sorun olmaya devam ediyorsa tamamen ücretsiz olan ve çok kısa bir süre önce her e-posta için 10GB disk alanı veren Yandex’ e maillerinizi devrederek bu sıkıntıları bir kenara bırakabilirsiniz.Aşağıdaki özelliklere bakarak bu servisin size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Servisin başlıca özelliklerini şöylece sıralayıp geçelim ve sonra Yandex mail için dns ayarları nasıl yapılır bakalım:

Yandex Mail için DNS ayarları:

—>

Diğer yönetim panelleri için arama motorunuzda görsellerde “mx plesk”, “mx webmin” vb. aramalarını yapabilir ya da Yandex için Google için.

E-postalarınızı bu aşamadan sonra Yandex üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra https://kurum.yandex.com.tr adresini ziyaret ederek alan adınıza yeni e-postalar ekleyebilir isterseniz alan adınız için gelen sayfada altta görünen resme tıklayarak bir logo belirleyebilirsiniz.

E-postalarınızı Yandex’ e devretme işi buraya kadar olan kısımda anlatılmıştır, eğer e-postalarınızın spam(istenmeyen) klasörüne düşme ihtimalini ortadan kaldırmak istiyorsanız, Yandex sizlere dijital imza seçeneğini de sunuyor. Bunu yapabilmeniz için alan adına e-posta ekleme sayfasına girdikten sonra sayfanın sağ alt tarafında görünen “Dijital imza DKIM” kısmında yer alan kaydın içeriğini göster seçeneğine tıklıyoruz,

Bize bu işlem için ne yapmamız gerektiğini anlatan kısım açılıyor. Bu kaydı Cpanel kullanıyorsanız “Advanced DNS Zone Editor”, “Gelişmiş DNS Düzenleyici” vb. isimlerle anılan ayar sayfasına giriyoruz.


Üstte yer alan resimdeki Name alanına mail._domainkey yazdığımda cpanel bunu otomatik olarak “mail._domainkey.tecrubeliyim.com.” şekline dönüştürüyor, bunun bir önemi yok bu şekilde “Add Record” diyerek dijital imza ayarlarını da bitiriyoruz. Dijital imza aktif olduğunda Yandex kurumsal e-posta yönetim sayfasında alan adımızın yanın da simgesi görünüyorsa ayarlarımız çalışıyor demektir. Bu ayarın aktif hale gelmesi bir gün kadar sürebiliyor.

Exit mobile version