Site icon Teknoloji Güncesi

GM Discovery Verileri Uygulama Olmadan Yedekleme ve Geri Yükleme.

2

Merhaba sevgili okurlar. General Mobile Discovery telefonumu 4.4.2 Kitkat sürümüne güncellerken tesadüfen keşfettiğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yöntemle verileri ve uygulamaları yedeklediğinizde, telefon sadece sürüm değiştiriyor. Bunun dışında tüm ayarlarınız, şifreleriniz, mesajlarınız, kişileriniz (rehber) ve uygulamalarınız, silinmeden birebir aynı olarak korunmuş oluyor.

Gelelim nasıl yapıldığına. Telefonumuzda takılı bir SD kart ve bu kartta en az 1 GB’lık boş alan olması gerekir. Bu kısım tamam dedikten sonra, öncelikle telefonumuzu kapatıyoruz ve Recovery Mod’da açıyoruz (Power tuşu ve Ses Açma tuşuna basılı tutarak).

Burada gelen menüde (Eğer üstte bulunan menü gelmezse power tuşuna basın yazılar gelecektir.) ses kısma tuşu ile “backup user data” sekmesine geliyoruz. Ses açma tuşuna basarak (Açma-Kapama Tuşu da olabilir) seçimimizi yapıyoruz.  Seçimi yaptıktan sonra ekranda oluşturulan dosya adı yazıyor ve yedekleme işlemi başlıyor. İlerleme çubuğunda yedekleme durumunun hangi seviyede olduğunu görebilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra ilk gelen menü tekrar açılıyor. Bu sefer “reboot system now” sekmesini seçerek telefonumuzu yeniden başlatıyoruz. Telefon başladıktan sonra SD kart içinde “userdata_(yedekleme.tarih.saati).backup” adlı bir dosya görüyoruz.

Bu işlemi yaptıktan sonra eğer telefonumuz 4 GB ise  burada gösterilen adımları izleyerek, 16 GB ise Menü>Sistem Güncelleme>Yeni Sürüm İçin Kontrol Et adımını izleyerek telefonumuzu 4.4..2 Kitkat sürümüne yükseltiyoruz. Yükseltme işlemi tamamlandıktan sonra telefon açılacak ve tüm verilerinizin (SD Kart Hariç) silindiğini göreceksiniz. Ama hiç merak etmeyin tüm verileriniz az önce aldığınız yedek sayesinde geri gelecek.

Gelelim geri yükleme işlemine. Telefonumuzu yeniden kapatarak Recovery Mod’da açıyoruz. Bu kez en altta bulunan “restore user data” sekmesini seçiyoruz. Seçimden sonra SD Kartta bulunan dosyalar çıkacak. Bu dosyaların içinden aldığımız yedeği bularak (muhtemelen en üstte olacaktır) seçiyoruz ve beklemeye başlıyoruz. Telefon geri yüklemeyi tamamladıktan sonra kendiliğinden açılacak ve ekranda “telefon yeni sürüme yükseltiliyor” uyarısı gelecektir. Sabırla bekliyoruz.

Ve sonunda telefonumuz üzerideki hiçbir veri kaybolmadan ve tüm ayarlarımız yapılı haliyle elimizde. Aklınıza takılan yerleri sayfanın en altında bulunan yorum bölümünden sorabilirsiniz. Güle güle kulanın. Görüşmek üzere 🙂

Exit mobile version