Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi - Teknoloji Güncesi
Araç

Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi

Son yıllarda elektrikli araçların giderek daha popüler hâle gelmesiyle beraber mini elektrikli araçlar da en çok tercih edilen modeller arasında yerini aldı. Renault Zoe ise mini elektrikli araç modellerinin öncülerinden birisi olarak kabul ediliyor. İlk olarak 2006 yılında konsept bir model olarak tanıtılan Zoe, 2012 yılından bu yana üretiliyor.

Honda e, Mini Electric, Fiat 500e, Peugeot e-208 ve Opel Corsa-e gibi ciddi rakiplere sahip olsa da Renault Zoe, 2015 ve 2016 yıllarında en çok satan elektrikli araç modellerinden birisiydi. 2019 yılında geçirdiği büyük yenilenme ve bunun üzerine yapılan küçük iyileştirmeler sayesinde Renault Zoe özellikleri ile günümüzde hâlâ elektrikli araç meraklılarının ilgi duyduğu modeller arasındaki yerini koruyor. Hatta araç kiralama talepleri değerlendirildiğinde de yıldızlardan biri olarak öne çıkıyor. Renault Zoe inceleme yazımızda sizler için bu küçük ama boyundan büyük işler başaran araçla ilgili en merak edilen konuları masaya yatırdık.

Renault Zoe Dış Görünüş

Renault Zoe’nin dış tasarımı, kendine özgü bir ön ızgara ve LED farlarla şık ve modern bir görünüme sahip. Kompakt şekli ve alçak tavan çizgisi araca dinamik ve çevik bir görünüm kazandırıyor. Araçta ayrıca donanım seviyesine bağlı olarak 15 inç veya 16 inç alaşım jantlar bulunuyor. Renault Zoe’nin dış görünümü, çevre dostu ve yenilikçi yapısının yanı sıra sunduğu eğlenceli ve kolay sürüş deneyimini de yansıtıyor.

Renault Zoe ölçüleri ile de dikkat çeken bir model. Araç 4087 mm uzunluğunda, 1562 mm yüksekliğinde ve 1056 mm genişliğinde. Zoe’nin dingil mesafesi ise 2588 mm. Küçük bir araç olmasına rağmen Renault Zoe bagaj hacmi tam 338 litre. Önceki nesle göre artan dingil mesafesi araca daha büyük bir bagaj alanı sağlıyor.

Renault Zoe İç Mekân

Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi 2

Renault Zoe hakkında bilgiler iç mekânda da ilgi çekici. İç mekân bu elektrikli süper mininin en güçlü olduğu noktalardan birisi. İlk dikkat çekense malzeme kalitesi ve dik bir şekilde yerleştirilmiş dokunmatik ekran.

Her ne kadar küçük bir araç olsa da Renault Zoe’nin iç alanı oldukça ferah. Aracın içerisinde kullanılan tekstil malzemeleri %100 geri dönüştürülmüş materyallerden üretilme. Benzer bir şekilde emniyet kemerlerinin üretiminde de %100 geri dönüştürülmüş plastik şişeler kullanılmış. Ayrıca araçta 10 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneli mevcut.

Sürüş deneyimini keyifli bir hâle getirmeyi hedefleyen aracın sürücü koltuğu oldukça yüksek. Bu da sürüş esnasında etrafı daha rahat görebilmeyi sağlıyor. Ancak arkada yer alan yolcular için diz ve baş mesafesinin çok fazla olduğunu söylemek mümkün değil. Renault Zoe kiralama düşünenler için bu, göz önünde bulundurulması gereken bir durum.

Renault Zoe Motor Özellikleri

Renault Zoe Özellikleri ve İncelemesi 3

Renault Zoe teknik özellikleri ile de merak edilen modellerden birisi. Renault Zoe tekerlekleri döndürmek için harici olarak uyarılmış bir manyetik alan kullanan rotor bobinli bir senkron motora sahip. Araçta sadece 100 KW elektrikli R135 motor bulunuyor. R135 motorun en önemli özelliklerinden birisi Mod B. Mod B ile araçta rejeneratif frenleme özelliği aktif hâle geliyor. Bu özellikle frenleme esnasında ortaya çıkan güç, bataryasının şarj edilmesini sağlayarak aracın daha uzun menzilli kullanılabilmesini mümkün kılıyor. 135 beygir güç üreten Renault Zoe tek şarjda 380 kilometre civarında menzile sahip. Bu da özellikle şehir içi kullanımda sürücüleri tatmin edecek bir seviye. Renault Zoe araç kiralama ile yola çıkmayı düşünenler için aracın menzil mesafesi çarpıcı noktalardan birisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu