2048 Oyununda her oyunda 2048 nasıl yapılır? - Teknoloji Güncesi
Akıllı TelefonAndroidGenelWindows

2048 Oyununda her oyunda 2048 nasıl yapılır?

Henüz bu oyunu duymayan varsa şuradan oynayabilir ve isterseniz akıllı telefonlarınıza yüklemek için gerekli bağlantıları da bulabilirsiniz.

Hilesiz hurdasız olarak, 2048 oyununda makalenin başlığına hitaben neredeyse her oyunda nasıl 2048 yapabileceğinizi anlatacağım. Gelelim yöntemin ayrıntılarına:

  1. Öncelikle kendimize favori olarak bir köşe belirliyoruz, eliniz hangi köşeye yatkınsa o köşe sizin favori köşeniz olsun. Bu da ne demek şimdi dediğinizi duyar gibiyim, bu 2048 i sabitleyeceğiniz ya da oluşturacağınız köşe olacak.  Favori köşe olayımızı biraz daha açacak olursak; en büyük sayı her zaman bu köşe de olacak şekilde oynayacağız. Örnek olarak; ben sol üst köşeyi seçiyorum, bu köşe sizin oyun alanınızda ki en büyük sayının bulunduğu köşe olacak, peki bunu nasıl yapacağız, hareketlerimiz çok zorda kalmadığımız sürece her zaman bu köşeye doğru olacak yani Yukarı – Aşağı ve Sola zorda kalmadıkçada hiçbir zaman sağa doğru hareket etmeyeceğiz.  Tabi ki bu kural sizin favori köşenize göre değişiklik gösterecek.
  2. Favori köşemizin olduğu sütun her zaman dolu olacak, yani baştan aşağı 4 karede de sayı bulunmasına dikkat edin. Bu kazaları önleyecektir şöyle ki; eğer sütunda boşluk varsa siz aşağı yukarı hareket ettiğinizde en büyük sayımız köşeden bir kare hareket edecektir, bu sırada köşede yeni bir 2 ya da 4 oluşmasının önüne geçmiş ve böylece ilk maddemizi korumuş oluruz.
  3. Son olarak ihtiyacımız olan tek şey biraz dikkat.

 

Şimdi yazının başlığına bakarak sihirli bir şey beklemeyin, bir kaç oyun sonra işin sırrını çözmeye başlayıp sıralamaya girebilirsiniz.

2048 oyunu

2048

Son olarak oyun hakkında bir kaç bilgi verelim, oyun html5 ile yazılmış, yazarı Gabriele Cirulli olup 1024 oyununun yeni sürümü diyebiliriz. Yazarı demiş ki; “oyunu html5, css ve javascript kullanarak yazdım ancak bir kaç hafta içerisinde 20 milyon kişinin bu oyunu oynayıp da 600 milyona yakın 2048 eşleşmesinin yapılabilmesini anlayabilmiş değilim”. 🙂

Harun Kocaman

Baba Matematikçi ve Bilgisayar ve Bilişim Yüksek Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu