Seyahatinize karar vermeden önce Rent Go’nun sunduğu araç kiralama seçeneklerini keşfedin.
İzmir’in en gözde tatil yeri olan Alaçatı, dar sokakları, taş evleri, eğlence mekanları ve muhteşem kumsallarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Antik dönemlerden beri yerleşim yeri olan Alaçatı ismini bir zamanlar bölgede yaşamış “Alacaat Aşireti”nden almıştır. Günümüze kadar koruduğu tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm yerleri arasında gösterilmektedir.
Konu İçeriği
Bu Yaz Alaçatı’da Gezilecek Yerleri Keşfe Çıkın
Alaçatı’da sakin ve huzurlu bir tatil arayanları da adrenaline doymayan macera tutkunlarını da memnun edecek aktivite seçenekleri var. Alaçatı gezilecek yerler konusunda da görmeniz gereken çok sayıda noktaya sahip.
Yel Değirmenleri
Alaçatı’nın simgesi haline gelen birbirinden farklı boylardaki yel değirmenleri 1800’lü yıllarda yapılmıştır. Rumlar tarafından buğday öğütmen için inşa edilmiştir. Gün batımını izleyip muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz bir konumda yer alıyor.
Alaçatı Taş Evleri
Alaçatı’nın en önemli özelliklerinden birisi yüksek katlı yapılanmaların olmaması ve aynı tarz mimariye sahip olmalarıdır. Alaçatı taş evleri, 150 yıl önce bölgede yaşayan Rumların inşa ettiği evlerdir. Rengarenk kapıları ve mis kokulu çiçekleriyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.
Alaçatı Limanı (Port Alaçatı)
Alaçatı Limanı, evlerin önünde arabaların değil teknelerin park edildiği, marina ve site karışımı bir yerleşim yeridir. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği restoran ve gece kulüpleri gibi Alaçatı mekanlarının bulunduğu liman çevresi hem gece hem de gündüz oldukça hareketlidir.
Ayios Kostantinos Kilisesi / Pazar Yeri Camii
Bu caminin en önemli özelliği içinde kilisenin yer almasıdır. Cumhuriyet’ten sonra bölgede Müslüman nüfusun artmasıyla birlikte kilise camiye dönüştürülmüş ancak Hristiyan vatandaşlar için içinde şapel bırakılmıştır.
Kemalpaşa Caddesi
Popüler mekanların bulunduğu Alaçatı sokakları arasında geniş bir yelpazede farklı tati bulabileceğiniz bir yer. Ayrıca çeşitli butikler, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları da bu caddede yer alıyor. Gündüz saatlerinde oldukça sakin olan Kemalpaşa caddesi, akşamları ise hayli kalabalık oluyor.
Hacı Memiş Sokağı
Daha sakin ve kalabalıktan uzak olmak isteyenlerin tercih ettiği Hacı Memiş Sokağı’nda da Kemalpaşa Caddesindeki gibi çeşitli restoran, kafe ve antika dükkanları yer alıyor. Seramik ve resim sergileri, antikacılar, sokağın ahşap ve cam ağırlıklı tarihi dokusu ruhu sakinleştiren bir ortam oluşturuyor.
Dutlu Kahve
Alaçatı’nın en otantik mekanlarından biri olan Dutlu Kahve, asırlık dut ağacının gölgesinde sıcak ve samimi bir muhabbet ortamının yanında birbirinden tatli mezelerini misafirlerine sunuyor.
Altınkum Plajı
3,5 kilometre uzunluğundaki plaj, altın sarısı kumlarından adını almıştır. Rüzgar almayan bu plajın dalgasız ve buz gibi bir denizi vardır. Denizin sığ olması sebebiyle yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından daha çok tercih edilmektedir.
Ilıca Plajı
Alaçatı plajları arasında en bilineni Ilıca’dır. 2 kilometre uzunluğundaki kum plaj mavi bayraklıdır. Denizi sığ ve berraktır. Denizin içinde sıcak su kaynakları vardır. Yerli ve yabancı birçok turistin vazgeçilmez adresidir. Hafta sonları oldukça kalabalık olan plajda ücretli Beach Club’lar da bulunmaktadır.
Çark Plajı
Yılın neredeyse tamamında rüzgar aldığı için sörf tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği bir plajdır. Etrafında çeşitli sörf okulları bulunmaktadır. Sığ ve kumluk olduğu için hem sörf yapanların hem de deniz tatilcilerinin beklentilerini karşılamaktadır.
Yumru Koyu
Her yıl Dünya Windsurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktadır. Profesyonel rüzgar sörfçüleri için en iyi noktalardan biridir. Yumru Koyu’nda da birçok sörf okulu yer almakta, dilerseniz sörf eğitimi de alabilirsiniz.
Aya Yorgi Koyu
Rüzgar almayan koy berrak ve ılık deniziyle birçok turistin ilgi odağı durumundadır. Gündüz güneşlenebileceğiniz akşamları ise partilere katılabileceğiniz birçok farklı beach bulunmaktadır. Gece hayatının en bilinen mekanları burada yer almıştır.
Kleopatra Koyu
Güvercinlik Koyu olarak da bilinen Kleopatra Koyu’nda plaj kumluktur. Denizi ise tertemiz ve soğuktur. Kalabalıktan uzak kalmak isteyenlerin Alaçatı kamp alanları içinde en çok tercih ettiği koylardan biridir. Koyda herhangi bir işletme bulunmamaktadır.
Delikli Koyu
Sıradışı beyaz kayaların çevrelediği koy, adını kayalardaki deliklerden almaktadır. Alaçatı’daki en sakin plajlardan birisi. Diğer plajlara oranla daha sıcak ve dalgasız bir denizi vardır. Alaçatı kamp alanları arasında gençler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Hiçbir işletmenin bulunmadığı koya şahsi araç dışında ulaşım yoktur.
Tanay Tabiat Parkı
Son zamanlarda adı duyulmaya başlayan, doğayla bütünleşmek isteyen tatilcilerin kamp yapmak için tercih ettiği harika bir parktır. Bisiklet sürebilir, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz patikalarda birbirinden farklı ağaç türleri görebilirsiniz. Ayrıca birinci derece doğal sit alanıdır.
Alaçatı’da Başka Neler Yapabilirsiniz?
Tatil denince aklımıza ilk olarak deniz, kum, güneş üçlüsü geliyor. Alaçatı’da neler yapılır diyorsanız ülkenin dört tarafından ilgiyle takip edilen kültürel etkinlikler ve festivaller yapılmaktadır. Nisan ayının ilk haftasında yapılan Alaçatı Ot Festivali, Alaçatı’da yetişen birbirinden farklı birçok otun tanıtıldığı bir etkinliktir. Çevre illerden yüzlerce üreticiyi bir araya getirerek eğlenceli yarışmalar düzenlenmektedir. Alaçatı Uçurtma festivali; Mayıs ayında, Ekim ayında Bisiklet Şenliği ,Temmuz ayında Alaçatı Sörf Şenliği düzenlenmektedir. Şubat ayında ise Bağımsız filmler festivali yapılmaktadır. Bunların yanı sıra çevre köylerden gelen üreticilerin organik ve doğal ürünlerini pazarladığı Alaçatı Pazarı her cumartesi oldukça geniş bir alanda kurulmaktadır. Burada ev yapımı reçelleri tadabilir, el emeği geniş bir yelpazede hediyelik eşya bulabilirsiniz. Su sporlarına ilginiz varsa, dünyanın en iyi sörf merkezlerinden olan koylarda, profesyonel olmanıza gerek olmadan, alanında uzmanlaşmış hocalardan rüzgar sörfü ya da uçurtma sörfü eğitimi alabilirsiniz. Alaçatı birden fazla aktivite ve alternatif tatil fikirleri sunduğu için birçok turist için cazibe noktası haline gelmiştir.
Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?
Alaçatı’ya İzmir – Çeşme otoyolu üzerinden ulaşılır. İzmir merkeze 70 kilometre, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 90 kilometre uzaklıktadır.Alaçatı’nın merkezinde yaya olarak gezebilirsiniz ancak plajlar yürüme mesafesinde değildir. Alaçatı tatilleri çoğunlukla tüm Çeşme bölgesini içine alacak şekilde yapılmaktadır.
Görülmesi gereken birçok koya gitmek için şahsi aracınızın olması ya da araç kiralama hizmetlerinden faydalanmanız gerekmektedir. Özellikle birkaç gün kalmayı ve çevredeki yerleri gezmeyi planlıyorsanız araç kiralamak daha avantajlı olacaktır. Aracınız yoksa ya da Alaçatı’ya nasıl gidilir, gezilir diye düşünüyorsanız havalimanındaki Rent Go ofisi sizleri bekliyor.
Alaçatı gezisine karar verdikten sonra İzmir Havalimanı Araç Kiralama ve İzmir Alsancak Araç Kiralama ofislerimizi ziyaret ederek size uygun aracı kiralayabilirsiniz.