Volkswagen Caddy, Volkswagen markasının en küçük, uygun fiyatlı ancak bir o kadar da yetenekli modellerinden biri. Volkswagen Caddy özellikleri ile Fiat Doblo, Ford Transit Connect ya da Renault Kangoo gibi çok ciddi rakiplerinin arasından öne çıkmayı başarıyor. Volkswagen Caddy inceleme yazımızda sizler için bu aracın sunduğu özellikleri mercek altına aldık.
Volkswagen’in çok sevilen bu modeli her ne kadar önceki jenerasyon ile benzerlikler taşısa da sadece 2015 yılından beri yollarda. Günümüzde ise yeni teknolojik özellikleri, güncellenmiş araç içi eğlence sistemi ve güvenlik paketi ile modern bir aracın tüm gerekliliklerine sahip.
Çok yönlülüğüyle hem aileler hem de küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından oldukça tercih edilen bir model olan Volkswagen Caddy teknik özellikleri ile bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Caddy geniş bir yelpazede yönüyle sadece araç sahipleri arasında değil, bununla beraber araç kiralama firmaları arasında da son derece popüler.
Volkswagen Caddy Dış Tasarımı
Volkswagen Caddy ölçüleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Araç önceki Caddy modeline göre 73 mm daha uzun. Volkswagen Grubu tarafından tercih edilen MQB platformu Caddy’de de karşımıza çıkıyor. Caddy MQB platformunu Volkswagen Golf, Audi TT ve Skoda Octavia gibi modeller ile paylaşıyor.
Aracın ön tarafında son yıllarda Volkswagen tarafından tercih edilen ince ızgara hemen göze çarpıyor. Izgaraya doğru daralan aydınlatmalar ön tarafta keskin bir hat oluşturuyor. Caddy’nin ön yüzünde yenilenen yerlerden birisi de alt ızgara. Farklı bir desene sahip olan bu bölüm araca fütüristik bir hava katıyor.
Caddy’nin arka tarafında ise iki yana açılır bagaj kapağı yer alıyor. Panelvanlarda bu tasarım yukarı doğru açılan tek bir bagaj kapağından daha konforlu ve kullanışlı. Arka tarafta dikkat çekici nokta ise Volkswagen’in yenilenen diğer modellerinde de gördüğümüz metalik yazı.
Volkswagen Caddy İç Mekân
Volkswagen Caddy’nin iç mekânını gördüğünüzde asla yabancılık çekmeyeceksiniz. Söz konusu iç mekân olduğunda Volkswagen Caddy ile Golf arasında pek bir fark yok. Bir van için oldukça sade ancak göz alıcı bir tasarım mevcut.
Araçta LCD gösterge panelinin yanı sıra araç içi eğlence sistemi için Volkswagen’in Android Auto ve Apple Car Play destekli IQ.Drive dokunmatik ekranı bulunuyor. Sistemin kötü yanı ise klima da dâhil olmak üzere her şeyin dokunmatik ekrandan yönetilmesi.
Yeni Caddy’de en büyük değişiklik arka tarafta. Arka tarafta yolculuk yapacaklar için yeteri kadar diz mesafesi mevcut. Uzun yola gidecekler için Volkswagen Caddy kiralama bu noktada oldukça mantıklı. Volkswagen caddy bagaj hacmi tam 1213 litre. Devasa bagaj hacmi aracı çok yönlü hâle getiren özelliklerinden biri.
Volkswagen Caddy Motor Seçenekleri
Aklınızda Volkswagen Caddy araç kiralama ya da satın alma gibi bir fikir varsa aracın motor seçenekleri de hoşunuza gidecek. Yeni Caddy 2.0 TDI 122 PS motor ile geliyor. 1968cc motor hacmine sahip araç, manuel ve otomatik vites olmak üzere iki farklı şanzıman seçeneğiyle sunuluyor.
Euro 6d uyumluluğu olan 2.0 TDI motor, 2750 – 4250 dev/dk’da 122 PS güç üretiyor. Motorun tork değeri ise 1600 – 2500 dev/dk’da 320 Mn şeklinde. Manuel şanzıman seçeneği 6 ileri vitese sahip. Otomatik modelde ise diğer Volkswagen modellerinden alışkın olduğumuz 7 ileri DSG şanzıman mevcut. Araçta 50 lt yakıt deposu ve 15 lt AdBlue deposu yer alıyor.
Volkswagen Caddy her ne kadar bir van olsa da oldukça eğlenceli bir sürüş dinamiğine sahip. Bu nedenle uzun yolculuklar bile bu araçla çok kolay bir hâle geliyor.