Renault Megane, devletimizde Renault’un en sevilen modellerinden biri. İlk olarak 1995 yılında piyasaya sürülen Megane hatchback, station wagon ve sedan modellerine sahip. Çok sevilen ilk modelden sonra, 2002 yılında Renault Megane 2, 2008 yılında Megane 3 piyasaya çıktı. 2015 yılındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, hâlâ piyasada olan Renault Megane 4 serisi tanıtıldı. Megane sedan modeli, 2016 yılında markanın daha önceki sedan serisi olan Fluence’in yerini aldı. Günümüzde ise 2020 yılının ilkbahar mevsiminde makyajlanan Megane modellerini yollarda görmeye devam ediyoruz.
Konu İçeriği
Renault Megane Dış Görünüşü
Megane’ın sedan modeli, makyajlandıktan sonra serinin hatchback ve station wagon seçenekleriyle benzer bir tasarım diline sahip oldu. Aracın ilk dikkat çeken noktalardan biri, ön tarafında yer alan C formlu LED farları ve krom detaylı ızgarası. Makyajlama sonrası göze çarpan bir diğer nokta da aracın yeni krom alaşımlı jantları. Megane’ın arka tarafında ise çok büyük değişiklik yok. Aracın ortada birleşen arka aydınlatmaları önceki versiyonla aynı. Bagaj kapağı ise yeni görünümde biraz daha yukarıda kalıyor. Bu nedenle aracın yükleme eşiği öncekinden biraz daha yüksek. Bu da özellikle bagaja ağır yükler yüklerken sürücülerin zorlanmasına neden olabiliyor.
Renault Megane İç Mekân
Renault Megane, iç kısımda oldukça göz kamaştırıcı bir tasarıma sahip. Yeniden tasarlanan iç alanın genelinde Fransız markanın imzası kendini hissettiriyor. Aracın dijital göstergesi 10,2 inç büyüklüğe sahip. Ayrıca yan tarafta 9,3 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Android Auto ve Apple CarPlay destekli ekrandan araç içi eğlence sistemi rahat bir şekilde kontrol edilebiliyor. 1443 mm yüksekliğe, 2058 mm genişliğe, 4632 mm uzunluğa sahip araçta 2711 mm dingil mesafesi mevcut. Aracın boyutları geniş bir iç alan sağlamak için yeterli. Bu alan kendini aracın arka bölümünde gösteriyor. Arka koltuktaki baş ve diz mesafesi uzun yolculuklar için konforlu bir yol deneyimi sunuyor.
Renault Megane Motor Seçenekleri
Renault Megane; devletimizde 1.3 Tce, 1.3 Tce EDC ve 1.5 Blue DCi EDC olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile geliyor. 1.3 Tce motor, 6 ileri manuel vitesli şanzımana sahip. Motor, 240 Nm tork ve 140 HP güç üretebiliyor. 1.3 Tce EDC ise 7 ileri otomatik vitesli şanzıman seçeneği. 1.3 Tce EDC motorda da manuel vitesli seçenekteki tork ve beygir gücü değerleri ile karşılaşıyoruz. Renault Megane’ın iki benzinli motor seçeneğinin yanı sıra bir de dizel seçeneği mevcut. 1.5 Blue DCi motor seçeneğinde sadece 7 ileri vitesli EDC otomatik şanzıman bulunuyor. Dizel motorun tork değeri 270 Nm ve 115 HP güç üretme kapasitesine sahip. Renault Megane özellikleri kadar motor seçenekleriyle de göz kamaştırıyor.
Renault Megane Kaç Yakar?
Sürücüler arasında en çok merak edilenlerden biri de “Renault Megane kaç yakar?” sorusunun yanıtıdır. Özellikle araç kiralama ile Megane kullanacak olanlar için aracın yakıt tüketimi oldukça önemlidir. 100 km’de karma yakıt tüketimi 1.3 Tce benzinli motorun 5,9 lt, 1.3 Tce EDC motorun 6 lt, 1.5 Blue DCi EDC dizel motorun 4,7 lt’dir.
Çok Tutan Renault Megane Modelleri
Renault Megane; Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç farklı donanım paketine sahip. Joy pakette sadece benzinli motor seçenekleri mevcut. Dizel motoru tercih etmek isteyen sürücülerin Touch ya da Icon donanım paketlerini alması gerekli. Benzer bir şekilde, benzinli ancak otomatik şanzıman almak isteyen sürücüler de yine Touch ve Icon paketlerini tercih etmeliler. Ülkemizde, dizel ve otomatik şanzıman seçenekleri nedeniyle Megane’ın Touch ve Icon modelleri en popülerler arasında yer alıyor.